Norgesaktuelle Mighty Oaks med ny låt!

Den internasjonale folktrioen slipper første låt fra kommende album.

Foto: Bella Lieberberg

Den nå Berlinbaserte indiefolk-trioen bestående av Ian Hooper (US), Claudio Donzelli (Italia) og Craig Saunders (UK) er glade for å kunne annonsere en splitter ny single med ankomsten til All Things Go i oktober og drar også ut med en rekke europeiske datoer med The Lumineers i november.

En sjebnesvanger heistur i München førte to sjeler sammen skulder til skulder, noe som førte til et helt liv sammen. Et lykkelig liv, om enn et flyktig liv. I den nye singelen fra Mighty Oaks, All Things Go, forteller Ian Hooper historien om hans foreldre i en slags lignelse om et vakkert øyeblikk og hvor fort det går over.

-Min far var en blakk amerikansk student I München tidlig på åttitallet og ble invitert i et middagsbesøk av en fremmed han møtte på gaten. Nysgjerrig på om dette var en date eller ikke, og som en som aldri sa nei til et gratis måltid, takket han ja til invitasjonen. Han delte heis med en annen av gjestene opp til leilighetenm og hun skulle bli moren min.

Det som fulgte var en transatlantisk kjærlighetshistorie, to barn og den tidlige døden til Hoopers mor.

Sammen med bandkompisene Craig Saunders og Claudio Donzelli, bringer Hooper historien deres tilbake til livet: “From Multyfarnham / All the way back to Gig Harbor / And I still feel your hands / Holding mine back”, synger han til melodiene fra laidback akustiske gitarer, mens han reiser tilbake til steder fra ungdomstiden.

-Dette er byer og steder i USA og Irland som betyr mye for familien min og meg. De fleste har aldri hørt om disse stedene, men det betyr utrolig mye for meg at familien min får høre at disse byene blir udødeliggjort i musikken.

All Things Go er ikke bare en øm sang om ekte kjærlighet, men også en skjult refleksjon over livhets korthet, om tap, farvel og når alt kommer til alt – å akseptere.

-Døden er et tilbakevendende tema i musikken vår , forklarer Hooper, denne låten er om å gi slipp. Noen ganger skjer det tidligere enn du liker. Det er ikke urettferdig, det er bare slik livet er. Å akseptere det tar tid, men nå er jeg på et stadie i livet hvor jeg aksepterer det som en del av å være her.

Med denne nye sangen, annonserer Mighty Oaks sitt tredje album som er ventet i 2020, og All Things Go bygger bro mellom deres siste akustiske EP og det nye kapitlet i bandets historie.En historie som startet for over ti år siden i en stue i Berlin, og som har resultert i to album, hundrevis av konserter i hele verden, og har latt dem dele scener med band som Kings of Leon, The Lumineers og Chvrches.

I november, blir Mighty Oaks med The Lumineers som special guests på den europeiske delen av deres turné, etterfulgt av bandets egne europeiske headlinerturné i februar og mars og flere Nord-amerikanske datoer senere på våren.

Mighty Oaks spiller på Parkteateret 8.mars.

SPILLELISTE