Fryktelig vakkert fra LOVE SUPREME

Musikk til promiskuøse møter, delte kroppsvæsker, kjærlighet og til sjelen.

Det toneangivende franske plateselskapet Animal63, som blant annet står bak The Blaze, presenterer LOVE SUPREME, som slipper sin debut-EP LOVE SUPREME 26. April.

Det krever et visst nivå av frekkhet og mot å navngi et musikalsk foretak LOVE SUPREME, et navn som for mange er synonymt med ​​jazzsaxofonisten John Coltranes ikoniske verk med samme navn. Men Joseph Morice og Kenzo Roz er fryktløse nok til å følge i gigantens fotspor.

Like før Epen slippes, deler duoen musikkvideoen til Lonely Feeling, en video som er regissert av Simon Schmitt, en ung regissør som allerede har gjort ikoniske kampanjer for Adidas og Nike, som for eksempel den velkjente House Party of Adidas Originals med Run DMC og Daft Punk.

Det som straks treffer lytteren er stemmen, avgrunnsdyp og skrøpelig som den er. Det er lyden av ​​en følsom kjempe, som redefinerer croonerens kunst og tilfører nye former for sensualitet. Det er en stemme som vitner om lange reiser av både geografisk og psykologisk natur. Joseph Morice som har bodd i New Jersey, Jamaica, London og Montreuil, som er en forstad til Paris, er nemlig like mye en nomade som hans låter.

Duoens melodier er langsomme, tålmodige og med enorm takhøyde. De kan minne om stilleben-malerier, men de er fulle av liv og følelse.

Produksjonene er både ydmyke og flamboyante og gir sangene den plass og dybde de har behov for. Den unike lyden av LOVE SUPREME trekker oss, med sitt jazzede klaver, tårefremkallende horn og de bløte elektroniske temaene, mot kanten av ​​de gjengse musikalske referenserammer. Er det jazz, downtempo elektro eller sjangerløse tusmørkesanger, som venter på daggry?

Det er i hvert fall nattmusikk, musikk til promiskuøse møter, musikk til delte kroppsvæsker, musikk til kjærlighet og musikk til sjelen. LOVE SUPREMEs musikk visker støyende som de beste musikalske verkene til Tom Waits, Leonard Cohen, Serge Gainsbourg, Charles Bukowski eller Richard Brautigan. LOVE SUPREME gjør det med en sjelden og karakteristisk swag, som blander det uhyre elegante med de verste tømmermenn.

En av låtene på LOVE SUPREME heter Beauty. Tittelen oppsummerer perfekt hva man oppdager med forbløffelse når man første gang hører den nye EPen.

Denne musikken er så billedskapende, at det lyder som lydsporet av en film som ikke finnes ennå. Hvilken type film kunne man da spørre; muligens en kontemplativ vestlig film, eller en psykedelisk roadmovie skutt i slow motion. Uansett hva, vil den være filmet i solens varme, da disse melankolske låtene aldri fortaper seg i formålsløs tristhet, men hele tiden bevarer en optimisme og smittende vitalitet.

SPILLELISTE