Maria Due er endelig klar med nytt album!

Tjuvstarter ventetiden allerede nå med første single!

På albumet The Colour White har hun med seg et stjernelag av musikere bestående av trommis Kenneth Kapstad (Motorpsycho, Møster!, Stein Torleif Bjella), bassist Eirik Øyen (Susanne Sundfør, Jonas Alaska, Ida Jenshus), på diverse tangenter og sag Marita Igelkjøn (Stein Torleif Bjella, Valkyrien Allstars), og Bård Ingebrigtsen (nominert til årets produsent 2016, bidratt på plater med bla. Geir Sundstøl, Odd Nordstoga og Stein Torleif Bjella) har produsert platen, og bidrar også på gitar og synth.

The Colour White er også navnet på den første singelen fra det som er Maria Due sitt tredje soloalbum. Låten er en drøm av en dansbar melankolsk science fiction-kampsang, inspirert av filmen Blade Runner (1982). Den har startpunkt i søla, men holder blikket mot stjernene. Som også på de andre sangene til Maria Due har låten en fot i tradisjonen etter Serge Gainsbourg og en fot i folk-inspirert 70-talls California.

Albumet The Colour White blir oppfølgeren til hennes tidligere to kritikerroste soloalbum; Kissing in Public fra 2010 og Past Potential Future Lover fra 2013. P3 kalte Kissing in Public for ”årets mest undervurderte album” og Aftenposten skrev om Past Potential Future Lover at ”Materialet, ikke minst tekstene, lukter solid håndverk. Detaljer i de rike komposisjonene stikker seg ut og hjelper dem å feste seg. Melodiene er medrivende og skiller seg fra den tradisjonelt melankolske nordiske popen” og kastet terningen til 5.

The Colour White slippes på Bored Airline i mai 2019.

HP Gundersen («Bergensbølgens far») om Maria Due:

-For å starte med vokalen: Den er klangmessig, intonasjonmessig, fraseringsmessig, rytmisk og dynamisk ferdig perfeksjonert i sjelen og kommer rett ut!! Så skjørt som det er mulig og samtidig aldeles sikkert og robust. Jeg vet ikke om hennes like i musikkhistorien. Helt uten krydder, vibrato og pynt får hun maksimalt ut av enhver komposisjon hun fremfører, enten det er hennes egne eller andres perler. Når Maria Due synger blir alt til Maria Due musikk og det er ikke småtterier i min verden!

Maria Due har også bidratt som vokalist med artister som Torgny Amdam, The Island Band og Lucky Fish.

SPILLELISTE