Roosevelt klar med nytt album

Den første singelen kan du høre allerede nå

Foto: David J. East

I motsetning til hans selvtitulerte debutalbum fra 2016, ble den ambisiøse og ekstremt tidsriktige oppfølgeren til Marius Lauber AKA Roosevelt skrevet og gjort ferdig på seks kort måneder, etter at han låste seg inne sammen med en haug med vintage synthesizers i et nybygget studio.

Med euforiske og solfylte anthems i massevis, visualisert av motiver av lys, setter Young Romance den tyske artisten fri fra dansegulvet og ut i dagslyset, og bygger uanstrengt en bro over det gapet og plasserer ham på øverste hylle blant gitar og popsynth-royaliteten.

Det nye albumet ble skrevet i Laubers hjemby og ble ferdigstilt i LA, hvor det også ble mixet av Chris Coady (Beach House/Grizzly Bear/Future Islands). Fra selvreflekterende avstand og full av friske idéer og selvsikkerhet, balanserer han virkelighetsflukt og lengsel, og dokumenterer sine egne kunstneriske forandringer og personlige erfaringer på veien.

-Jeg endte med å prosessere mange følelser jeg kjente på i min ungdom. Falmede forhold som hjemsøkte meg i årevis mens jeg var på veien i det som virket som en evighet, og det konstante søket etter et sted å kalle hjem, forteller han.

Etter hans debutplate, har Lauber også blitt en ettertraktet remikser for artister som CHVRCHES, Rhye, Glass Animals og Alma, i tillegg til hos labels som Kompakt. Disse mulighetene, sammen med en ekstrem turnéplan som varte i nesten hele 2017, har gitt ham en fruktbar krysspollinering av internasjonale påvirkninger, og det hører man nå. På oppfølgerplaten er han mindre avhengig av en four-to-the-floor kicktromme, og han omfavner nå grooves i alle farger og fasonger. Resultatet er spennende!

Førstesingelen Under The Sun skinner av solfylt nostalgi. Et lite snitt av technicolor discopop hvor Lauber demonstrerer en mestring av allerede kjente tropiske innspill, som vi nå kjenner som selve kjernen av Roosevelt. Likevel lusker noe melankolsk like under overflaten, med Laubers trademark-vokal og produksjon som vender tilbake til forgrunnen, som om hjemsøkte av lengsel og forventning, som dominerer tekstene på Young Romance.

Albumet tar for seg prøvelsene og trengslene i det å bli forelsket, finne hjem, være på turné og miste kontakt, noe som sender Roosevelt inn i ukjent territorium, både sonisk og estetisk.

Young Romance slippes på City Slang/Greco Roman 28.september, og Roosevelt starter sin verdensturné sent i oktober.

SPILLELISTE