Nytt album fra Sunflower Bean!


Foto: Hollie Fernando

Amerikanske Sunflower Bean annonserer nytt album! Platen heter Twentytwo in Blue og slippes 23.mars. Den andre singelen fra platen slippes i dag, og har fått navnet Crisis Fest.

Den første, I Was a Fool, kom før jul, og roterer på radio verden rundt, blant annet på BBC Radio 1.

Albumet blir bandets andre fullengder, og slippes to år og to måneder etter debuten, Human Ceremony.

Co-prodsert av Unknown Mortal Orchestra’s Jacob Portrait og Matt Molnar fra Friends, viser Twentytwo in Blue et band som er tro mot sin gitarbaserte kjerne og klassisk rock-inspirerte røtter, samtidig som de utforsker nye soniske teksturer med mer direkte og progressive temaer. I motsetning til debutplaten, som egentlig var en samling av låter som bandet skrev da de gikk på skolen, er alle låtene på den nye platen skrevet mellom desember 2016 og desember 2017, og showcaser virkelig hvor langt gjengen har kommet siden de spilte sammen på videregående.

At låtene ble skrevet i løpet av et år hvor amerikansk politikk ble oppfattet både som alarmerende, traumatisk og politisk flyktig, merkes også på platen. Likevel er albumet mye mer enn et politisk ståsted, eller politisk kommentar. Dette er en plate som er laget for lytteren skal bli knyttet til.

For å feire albumnyheten, slipper de altså oppfølgersingelen til megasuksessen I Was a Fool.

SPILLELISTE