Liima deler skjult spor!


Foto: Rasmus Weng Karlsen

Like før de starter på sin svære Europa-turné, har de bestemt seg for å dele Always med også de som Ikke har fått fatt i et fysisk eksemplar av suksessplaten 1982. Turnéen starter førstkommende tirsdag, og 14.mars spiller de på Blå i Oslo, som eneste stoppested i Norge. Den kommer sammen med en lyricvideo laget av Londonartisten Jonny Sanders. Videoen passer godt sammen med albumet, en utgivelse med røtter i året hvor Time Magazine kåret PC som årets person.

Laget av de tre medlemmene i Efterklang, i tillegg til Tatu Rönkkö, er Liima en dansk-finsk gruppe som altså har døpt sitt siste album til året hvor vokalist Jesper Clausen ble født. Selv om platen ikke prøver å kopiere soundet fra den tiden, er albumet født fra omgivelser og inspirasjon som stammer tilbake til årstallet. På 1982 stiller bandet spørsmål både ved identitet og vår plass i historien. Det er en utgivelse som like mye stiller eksistensielle spørsmål og ser fremover i tiden, som den reflekterer og tar på seg sin nostalgiske kappe.

SPILLELISTE