Påls butikk slipper singel med mening i


I dag slipper Påls butikk singelen «Karin Hagen Bolstad». Bandet skriver låter med fokus på tekstene, og denne låta har en spesiell historie bak tittelvalget.

«Karin Hagen Bolstad» handler om at man av og til kan man føle en plutselig, dyp kjærlighet for alle ukjente mennesker rundt seg. Men hva kaller man en låt som hyller både fellesskapet mellom mennesker og det unikt stygg-fine ved hvert enkelt utilstrekkelige individ? Sangen trengte et tilfeldig menneskenavn. På en konsert på Samfunnet Bislet kastet de derfor en knekt trommestikke ut i publikum og den ble fanget av en tilfeldig person som ga sitt navn til sangen: Karin Hagen Bolstad. Ruben Gran i P3 har allerede trykket singelen til sitt bryst og kaller den en «ekstremt catchy godsak».

Påls butikk er fem joviale karer som spiller rock på norsk, med gode historier bak tekstene. De har tidligere sluppet en vinyl-EP i 2015 og to singler i vinter. Singelen «Østmarka» ble godt mottatt og fikk bla. spilletid på P13.

14. oktober kommer debutalbumet «Duft fornuften» og samme dag er det slippkonsert på Gamla i Oslo. «Duft fornuften» kretser tematisk og musikalsk rundt følelsen av et nærvær som man kan ha i opplevelser. Det tvang seg frem en novelle også med samme tematikk, som de har trykket på plateomslagets bakside. Lydmester Tom Kvålsvoll har stått for miksing og mastering i Kvålsonic Lab.

Påls butikk sitt kall har vært å ta rocken mot det spontane og upolerte og de har latt innfall og entusiasme drive albumet frem. De gjør alt selv, fordi «Duft fornuften» er en helhetlig ambisjon. Låter, tekster, innspilling, grafikk og plateomslag er sydd sammen av bandet til en samstemt og nærværende opplevelse. Ved å balansere hardt arbeid, hui og hast, plutselige innfall, kontemplative tanker og ærlig kjærlighet for rock, mener de at de har løftet albumet inn i kunsten. Gled eder!

SPILLELISTE