Circa Waves – Wake Up


Circa Waves avslørte nylig deres lenge ventede nye album Different Creatures, og er nå ute med den første smakebiten, Wake Up.

Låtens mur av fuzzgitar blandet med vokalist Kieran Shudalls karakteristiske og enormt iørefallende melodilinier etterlader ingen tvil om at bandet har utviklet sitt lydbilde og følger nå opp ytterst suksessrike Young Chasers fra 2015 på ypperlig og imponerende vis.

Både låtens og den kommende platens overordnede uttrykk kan beskrives som et røffere og mer skittent motstykke til den lette sommerviben som kjennetegnet bandets debutplate. Det nye albumet tar utgangspunkt i Kierans evne til omsette de forandringer han opplever i verden, til låtskriving. Slik avspeiler bandets mer bråkete og kraftfulle nye lyd en desillusjonert oppfattelse av omverdenen, og lyden vekker minner om rockens tunge gutter som Artic Monkeys og Queens of the Stone Age.

–Wake Up er en kraftfull introduksjon av platen. Vi kødder ikke rundt lengre, forteller bandets frontmann Kieran Shudall selv om den nye singelen.

SPILLELISTE