Født i en askesky


Danske SAINT BEST slipper Stay, et gedigent stykke sensommerpop!

SAINT BEST spiller energisk synth-pop, med inspirasjon fra nu-disco og new wave, som driver danseføttene avsted med tropiske percussion-beats og drevne synthesizere.

I 2016 slapp de sin debut-EP Need You Now, som fikk to av singlene listet på dansk P3. Nå er de klare med ny musikk, singelen Stay.

På toppen av deres karakteristiske base med dansbare beats og forlokkende synther, finner man den melodiske vokalen som synger om stress og mas i dagens samfunn, med en naiv positivitet. Låten er leken og lett og like, og passer perfekt både radioen på tur i bilen, og på dansegulvet!

Den København-baserte kvartetten ble dannet i en askesky, da deres tidligere øvingslokale brant ned sammen med alle deres instrumenter. Bandet bestemte seg imidlertid for å se på brannen som en ny begynnelse, og de ødelagte gitarene ble erstattet med synther og samplere.

-Denne låten er en snapshot. Suget etter å finne det perfekte øyeblikket og bli der. Dette sies selvfølgelig med litt ironi, for det perfekte øyeblikk er jo bare perfekt fordi det har en slutt. Jeg vil bli her for alltid, sier du gjerne, mens du vet at du sannsynligvis har lyst å stikke om en halvtimes tid. Og det er greit, så lenge du fikk den følelsen bare for et øyeblikk. På den andre siden er låten også en påminnelse om at dersom du blir fanget i den endeløse jakten på selvrealisering, kan det hende at du aldri blir fornøyd med din eksistens. Vi synes at det er viktig å noen ganger ta seg tid til å bare sløse litt tid.

SPILLELISTE